Connect with us

technokrata

Kiállítás kamerás mobilokkal készített fényképekből

Kütyük

Kiállítás kamerás mobilokkal készített fényképekből

Az oslói Norvég Színházban megnyitották az ország és vélhetően Európa első olyan fotókiállítását, melyen kizárólag integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok segítségével készített fényképek láthatók.

A kiállítás képeit egytől egyig Nokia 7650-es okostelefonokkal fényképezték, később pedig különböző digitális utómunkákat végeztek rajtuk.

A kiállítást szervező Bromkameratene fotós csoport vezetője elmondta, hogy a kiállítást azért rendezték meg, hogy kiderüljön: kamerás mobilok segítségével is lehet-e minőségi fényképeket készíteni. Ez esetben azonban a minőség nem elsősorban nagy felbontást, vagy éppen színmélységet jelent, hanem sokkal inkább egzakt módon nem mérhető jellemzőket.

A kamerás mobiltelefonok használata kapcsán arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy a minőségi fotók nem csak bizonyos elektronikus jellemzőkről és utómunkálatokról szólnak, hanem akár egyszerű motívumokról és a fotózás öröméről – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Per Egil Volledal, a kiállítás egyik szervezője, aki elmondta, hogy a Norvég Színházban megketinthető tárlaton mintegy nyolcvan digitális fénykép van kiállítva.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek