Connect with us

technokrata

Dinamikusan fejlődik a vezeték nélküli eszközökre szánt játékok piaca

Kütyük

Dinamikusan fejlődik a vezeték nélküli eszközökre szánt játékok piaca

Egy a Yankee Group piackutató cég által a napokban közölt friss tanulmányból kiderül, hogy 2006-ban Európában már mintegy egymilliárd dolláros forgalmat fognak lebonyolítani a vezeték nélküli eszközökre szánt játékok piacán.

Ugyanebben az esztendőben és piaci szegmensben az Egyesült Államokban 500 millió dolláros, Ázsiában pedig nem kevesebb mint kétmilliárd dolláros forgalomra lehet számítani.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy bár a vezeték nélküli játékszoftverek szegmense rendkívül dinamikusan növekszik, 2006-ban a vezeték nélküli szórakoztató szolgáltatások globális piacán ezen termékek csak körülbelül 20 százalékos részesedést tudhatnak majd magukénak, illetve a prémium kategóriás tartalom szolgáltatási piac 5-10 százalékát uralják majd.

˝A mobil szolgáltatóknak meg kell vizsgálniuk, hogy mi a legkedvezőbb számukra, vagyis hogy például megéri-e közvetlenül média és szórakoztatóipari cégekkel szerződniük. Ugyancsak fontos, hogy az operátorok megnyugtassák a szórakoztatóipari vállalatokat, hogy szellemi tulajdonaik nem kerülhetnek veszélybe, ehhez pedig már most elejét kell venni annak, hogy a vezeték nélkül piacon is felüssék a fejüket a Kazaa jellegű cserebere megoldások˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Adam Zawel, a Yankee Group vezeték nélküli kutatásokat végző részlegének igazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle