Connect with us

technokrata

A világ első Microsoft Smartphone 2003 alapú okostelefonja

Kütyük

A világ első Microsoft Smartphone 2003 alapú okostelefonja

A különböző mobiltelefonok gyártásával foglalkozó Mitac a tajvani Tajpejben megrendezett Computex szakkiállításon mutatta be a világ első Windows Powered Smartphone 2003 operációs rendszerrel ellátott okostelefonját.

A keresztségben Mitac Mio 8390 nevet kapott újdonság “lelke” nem más, mint egy 200 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel processzor.

A 99 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 24 milliméter vastag készülék újdonság egész pontosan 120 grammos tömeggel rendelkezik. A Mitac Mio 8390 nagy felbontású folyadékkristályos kijelzője 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, integrált digitális fényképezőgépe révén pedig maximum 640×480 pixeles (VGA) felbontású fotók készíthetők. Mondanom sem kell, hogy a háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes készülék GPRS, valamint Java kompatibilis, beépített memóriája pedig Secure Digital, illetve MultiMediaCard memóriakártyák segítségével szabadon bővíthető.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Mitac Mio 8390 meg fog-e jelenni az európai piacon, illetve ha igen, akkor pontosan mikor. A gyártó munkatársai egyébként elárulták, hogy a Mitac még ebben az esztendőben piacra kíván dobni egy újabb, ugyancsak Microsoft operációs rendszerrel ellátott okostelefont.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák