Connect with us

technokrata

Az Infineon és a Huawei elérhető árú 3G mobilokat kíván fejleszteni

Kütyük

Az Infineon és a Huawei elérhető árú 3G mobilokat kíván fejleszteni

Németország vezető chipgyártó cége, az Infineon Technologies, valamint a kínai székhelyű Huawei vállalat vezetői egy pekingi rendezvényen bejelentették, hogy a két cég egyesíti erejét egy újgenerációs WCDMA mobiltelefon platform kifejlesztését illetően.

Az ünnepélyes bejelentésen szó esett arról, hogy az eddig forgalomba került harmadik generációs mobil készülékek elsősorban nagy adatátviteli sebességükről, széles multimédiás szolgáltatási körükről, valamint relatíve magas árukról voltak ismeretesek, ezzel szemben az Infineon Technologies és a Huawei a közeljövőben olyan 3G mobilokat kíván piacra dobni, melyek olcsók és elsősorban a hangszolgáltatásokra koncentrálnak.

Az érintett felek által aláírt együttműködési szerződés értelmében a 2G és 3G chipseteket, illetve komplett megoldásokat szállító Infineon Technologies az új készülékek referencia kialakításának és protokoll szoftverének fejlesztésével fog foglalkozni, a Huawei pedig számos különböző technológiai megoldást fog biztosítani, illetve átadja a WCDMA hálózatok kapcsán az elmúlt időkben felgyülemlett nem kis tapasztalatát.

“Cégünk rendkívül komoly összegeket fordított és fordít a jövőben is a különböző harmadik generációs mobil fejlesztésekre. Az Infineon Technologies-szel kötött együttműködési szerződés révén olyan vadonatúj WCDMA mobil eszközöket fejleszthetünk ki, melyek a hagyományos GSM megoldások árszintjén kerülhetnek majd forgalomba” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Sun Yafang, a Huawei elnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek