Connect with us

technokrata

Trillian: csevegjük (ismét) mindenkivel!

Kütyük

Trillian: csevegjük (ismét) mindenkivel!

A Cerulean Studios kiadott egy új patch-et szoftveréhez, melynek telepítésével a rivális szolgáltatók által működtetett azonnali üzenőprogramokat futtatókkal újból lehetővé vált a kommunikáció.

Ismeretes, hogy az azonnali üzenőszoftverek (instant messenger – IM) terén igen erős konkurenciaharc bontakozott ki az elmúlt pár évben. A nagy riválisok többnyire kitiltották a többieket saját felhasználóik elérésétől, ugyanakkor a konkurens cégek szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleket megpróbálták elérhetővé tenni saját klienseik számára. Ez utóbbi folyamatban talán a Trillian vette ki legjobban a részét: a Cerulean Studios által fejlesztett IM valaha arról volt híres, hogy szinte bármelyik másik, hasonló szoftverrel képes volt kommunikálni. A helyzet kiéleződésével aztán a Trillian által támogatott IM-ek tábora is megcsappant.

Az üzenőszoftver ˝gazdái˝ nemrég azonban bejelentették, hogy kiadtak egy olyan patch-et, aminek révén az ingyenes 0.74-es és a fizetős Pro 1.0 változat is képes (ismét) kommunikálni a Yahoo és az MSN IM-jeivel. Ezt egyébként Scott Werndorfer, a cég társalapítója közölte a nyilvánossággal. A leginkább elterjedt Pro 2.0-s verziót már korábban frissítették, tudatta az érdeklődőkkel Werndorfer.

A frissítés kiadása nem sokkal azután jelent meg, hogy a Yahoo bejelentette: saját szolgáltatását hamarosan tovább fejleszti úgy, hogy azt külső cégek ne érhessék el. Azt azonban nem tudni, hogy a Trillian életében eszközölt kis változás a két vállalat megállapodásának eredménye, vagy csak a Cerulean Studios saját döntése. A Microsoft nem kommentálta a történteket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek