Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: konvergencia a telefonok és kézi PC-k között

Kütyük

Intel: konvergencia a telefonok és kézi PC-k között

Az Intel ismertette a termelékenységet növelő és új növekedési lehetőségeket teremtő következő generációs vezeték nélküli mobil termékekkel kapcsolatos terveit.

A vállalat munkatársai többek közt hírt adtak a Bulverde kódnevű, a mobiltelefonokhoz és PDA-khoz készített Intel XScale technológia alapú processzorokhoz szánt technológiáról.

Az IDF témája – a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciája – kapcsán az Intel vezetői megjegyezték, hogy a vezeték nélküli kommunikációs funkciókkal felszerelt PC-ken kívül a vezető mobiltelefon- és PDA-gyártók is számos, az Intel szilíciumlapkáin futó eszközöket mutattak be, amelyek egyre nagyobb feldolgozási teljesítménnyel ruházzák fel a kommunikációs eszközöket. Ron Smith, az Intel Vezeték nélküli kommunikáció és számítástechnika csoportjának vezető alelnöke és vezérigazgatója leírta, hogyan képzeli az Intel a konvergenciát az újonnan kapható telefonokkal és a közelgő technológiákkal. A cég segít a neves telefongyártóknak, hogy az Intel technológiáira épülő új funkciókat és szolgáltatásokat biztosíthassanak, illetve teljeskörű megoldásokat kínálhassanak.

˝Konvergált eszközök szállítása sokkal többet jelent egyszerű hardvergyártásnál˝ – jelentette ki Smith. ˝Szoftverek és eszközök egész ökoszisztémáját kell kialakítani az új és vonzó funkciók kifejlesztéséhez. A fejlesztői közösség felismerte, hogy az Intel kulcsszerepet játszik e szegmensben és aktívan működik együtt a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciájából fakadó lehetőségek kiaknázásában.˝

A legfrissebb Intel alapú rendszertervek, a jelenlegi és jövőbeni technológiák jócskán a jövőbe viszik a konvergenciát. Például az Intel XScale technológiára épülő, Bulverde kódnevű közelgő processzor, fényképezőgépes telefon funkciókat biztosít, valamint alacsony fogyasztást és multimédiás teljesítményt biztosít majd a mobiltelefonokhoz és PDA-khoz.

Egy másik példa az Intel PXA800EF celluláris processzor, az iparág első magas szinten integrált lapkája EDGE hálózatokhoz. Az Intel kommunikációs szakértelme lehetővé teszi, hogy – az Intel modern ˝Vezeték nélküli Internet egy lapkán˝ gyártási technológiáját alkalmazva – a cég a vezeték nélküli támogatás bőséges skáláját kínálja kommunikációs protokollok széles köréhez (GSM, GPRS vagy akár EDGE).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés