Connect with us

technokrata

Intel: konvergencia a telefonok és kézi PC-k között

Kütyük

Intel: konvergencia a telefonok és kézi PC-k között

Az Intel ismertette a termelékenységet növelő és új növekedési lehetőségeket teremtő következő generációs vezeték nélküli mobil termékekkel kapcsolatos terveit.

A vállalat munkatársai többek közt hírt adtak a Bulverde kódnevű, a mobiltelefonokhoz és PDA-khoz készített Intel XScale technológia alapú processzorokhoz szánt technológiáról.

Az IDF témája – a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciája – kapcsán az Intel vezetői megjegyezték, hogy a vezeték nélküli kommunikációs funkciókkal felszerelt PC-ken kívül a vezető mobiltelefon- és PDA-gyártók is számos, az Intel szilíciumlapkáin futó eszközöket mutattak be, amelyek egyre nagyobb feldolgozási teljesítménnyel ruházzák fel a kommunikációs eszközöket. Ron Smith, az Intel Vezeték nélküli kommunikáció és számítástechnika csoportjának vezető alelnöke és vezérigazgatója leírta, hogyan képzeli az Intel a konvergenciát az újonnan kapható telefonokkal és a közelgő technológiákkal. A cég segít a neves telefongyártóknak, hogy az Intel technológiáira épülő új funkciókat és szolgáltatásokat biztosíthassanak, illetve teljeskörű megoldásokat kínálhassanak.

˝Konvergált eszközök szállítása sokkal többet jelent egyszerű hardvergyártásnál˝ – jelentette ki Smith. ˝Szoftverek és eszközök egész ökoszisztémáját kell kialakítani az új és vonzó funkciók kifejlesztéséhez. A fejlesztői közösség felismerte, hogy az Intel kulcsszerepet játszik e szegmensben és aktívan működik együtt a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciájából fakadó lehetőségek kiaknázásában.˝

A legfrissebb Intel alapú rendszertervek, a jelenlegi és jövőbeni technológiák jócskán a jövőbe viszik a konvergenciát. Például az Intel XScale technológiára épülő, Bulverde kódnevű közelgő processzor, fényképezőgépes telefon funkciókat biztosít, valamint alacsony fogyasztást és multimédiás teljesítményt biztosít majd a mobiltelefonokhoz és PDA-khoz.

Egy másik példa az Intel PXA800EF celluláris processzor, az iparág első magas szinten integrált lapkája EDGE hálózatokhoz. Az Intel kommunikációs szakértelme lehetővé teszi, hogy – az Intel modern ˝Vezeték nélküli Internet egy lapkán˝ gyártási technológiáját alkalmazva – a cég a vezeték nélküli támogatás bőséges skáláját kínálja kommunikációs protokollok széles köréhez (GSM, GPRS vagy akár EDGE).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek