Connect with us

technokrata

Elindult a Vodafone WLAN szolgáltatása

Kütyük

Elindult a Vodafone WLAN szolgáltatása

A Vodafone szeptember 19-től a Budapest Sportarénával közösen kísérleti vezeték nélküli helyi hálózatelérés (Wireless Local Area Network, WLAN) szolgáltatást biztosít az arra alkalmas készülékkel és kártyával rendelkező felhasználóknak.

A próbaüzem a Budapest Sportaréna területén zajlik, ahol Európa egyik legnagyobb területű (több mint 10.000 m2) nyilvános WLAN hozzáférési pontját (hotspot) építette ki a Vodafone, ahol a rádiófrekvenciás technológia használatával nagy adatátviteli sebesség (akár 11 Mbps) érhető el.

Először a szeptember 24-én kezdődő Ritmikus Gimnasztika Világbajnokság ideje alatt, s az azt követő, koncertekben (pl. Eros Ramazzotti), kiállításokban (pl. Security and Safety biztonságtechnikai szakkiállítás) és színes sporteseményekben gazdag mozgalmas időszakban is lehet majd használni a Vodafone WLAN szolgáltatást.
A felhasználók csatlakozhatnak az Internetre vagy akár saját vállalati belső hálózatukra, böngészhetnek, adatállományokat tölthetnek le és bonyolíthatják elektronikus levelezésüket.

A Vodafone WLAN szolgáltatása a kísérleti időszak alatt regisztrációval, de díjfizetés nélkül bárki számára elérhető, aki WLAN-t támogató eszközzel (PDA vagy laptop) rendelkezik. A Vodafone a későbbiekben számos forgalmas ponton (pl. szállodák, konferenciaközpontok) is tervezi a WLAN hozzáférési pontok üzembe helyezését, valamint a későbbiekben lehetőség nyílik majd a külföldi WLAN igénybevételére is. A hazai hozzáférési pontok nem csupán a Vodafone ügyfelei, hanem bármely felhasználó számára elérhetők lesznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek