Connect with us

technokrata

Ausztráliában használhatatlanná válnak a lopott telefonok

Kütyük

Ausztráliában használhatatlanná válnak a lopott telefonok

Az Ausztrál Mobil Telekommunikációs Szövetség bejelentette, hogy a lopott mobiltelefonok működését e héttől kezdve az összes ausztrál mobil operátor hálózatában blokkolni fogják.

Olyan új lopásvédelmi technológiákat vezettünk be, melyek megosztják a szolgáltatók között a lopott készülékek adatait, ennek köszönhetően pedig a lopott mobilok a jövőben lényegében már teljesen értéktelenek lesznek – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Graham Chalker, a szövetség elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy az eltulajdonított mobilokat mostantól kezdve már egyetlen ausztrál hálózatban sem lehet használni.

Chalker elmondta, hogy az Ausztrál Mobil Telekommunikációs Szövetség által alkalmazott új technológia detektálja a mobiltelefonok elektronikus sorozatszámát, vagyis az IMEI (International Mobile Equipment Identity) számot, ezt követően pedig leellenőrzi, hogy esetlegesen lopott-e a készülék. Amennyiben a telefonról bebizonyosodik, hogy korábban ellopták tulajdonosától, az esetről automatikusan értesül az összes ausztrál mobil operátor.

“Arra kérjük az előfizetőket, hogy amennyiben elveszítik mobiljukat, vagy ellopják tőlük azokat, azonnal jelentsék a történteket szolgáltatójuknál, hogy az IMEI számot mihamarabb blokkolni lehessen. Amennyiben az elveszett készülék később esetleg előkerül, természetesen minden további nélkül lehetőség nyílik a zárolás feloldására” – mondta Chalker. Ausztráliában a tavalyi esztendőben egyébként több mint 100 ezer mobiltelefon lopást jelentettek be, mely készülékek nagy részét gépjárművekből tulajdonították el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek