Connect with us

technokrata

Fellendülőben az okostelefonok és a kamerás mobilok piaca

Kütyük

Fellendülőben az okostelefonok és a kamerás mobilok piaca

Az In-Stat/MDR piackutató cég egyik legfrissebb jelentése szerint az okostelefonok, illetve az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok piaca rendkívül dinamikusan fejlődik.

A tanulmányból többek közt kiderül, hogy az idei esztendőben várhatóan 1,7 millió darab okostelefon fog gazdára találni, ami jelentős növekedést jelent az előző évhez képest, és az előrejelzések azt mutatják, hogy a növekedés üteme a jövőben tovább fog gyorsulni. Hasonlóképp a kamerás mobilok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, melynek ékes bizonyítéka, hogy míg 2002-ben globálisan mintegy 18,2 millió ilyen készüléket hoztak forgalomba, addig az idei esztendő első negyedévében már nem kevesebb mint 7,8 millió fényképezőgépes készüléket adtak el.

Tény, hogy mind az okostelefonok, mind pedig az integrált fényképezőgépes mobiltelefonok fényes jövő előtt állnak, azonban nem szabad elmennünk néhány komolyabb probléma mellett – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Neil Strother, az In-Stat/MDR egyik vezető elemzője. Strother elmondta, hogy problémásnak tartja az okostelefonok túlzottan magas árát, a még mindig gyakorta előforduló technikai hibákat, a megfelelő vállalati és egyéni alkalmazások hiányát, valamint a mobil operátorok korántsem kielégítő hálózati kapacitását. Strother szerint amennyiben ezen hátráltató tényezőket sikerül kiküszöbölni, a high-end kategóriás mobiltelefonok minden korábbinál nagyobb népszerűségre tehetnek szert.

A piackutató cég szerint egyébként az okostelefonok és a kamerás mobilok közötti különbségek a jövőben szépen lassan el fognak tűnni, és a mindkét készüléktípus előnyeit felvonultató újgenerációs mobilok 2007-2008 körül már teljesen hétköznapi eszközöknek fognak számítani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek