Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kamerás mobillal elkövetett bolti lopás nem bűncselekmény?

Kütyük

A kamerás mobillal elkövetett bolti lopás nem bűncselekmény?

Japánban az integrált digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok tulajdonosai úgy vélekednek, hogy nem számít bűncselekménynek, ha egy újságosnál, vagy egy könyvesboltban valaki lefényképezi egy-egy kiadvány oldalait, majd azt később teljesen ingyen olvassa el – derül ki a Nepro Japan piackutató cég egyik napokban kiadott tanulmányából.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szigetországban mostanság egyre nagyobb problémát okoznak a kamerás mobil készülékekkel végrehajtott úgynevezett digitális lopások, melyek ellen a kiadók és a kereskedők java részt tehetetlenek.

A piackutató cég jelentése szerint a kamerás mobillal rendelkező japánok mintegy 60 százaléka úgy vélekedik, hogy az újfajta digitális bolti lopás erkölcstelenség, de korántsem büntetendő cselekmény. A megkérdezettek 26 százaléka szerint az említett tevékenységet bűncselekménynek kell minősíteni, míg a válaszadók 14 százaléka úgy gondolja, hogy a kamerás mobillal elkövetett lopások kapcsán semmi kifogásolni való nincs.

A tanulmányból ezenkívül arra is fény derül, hogy a japán kamerás mobil tulajdonosok mintegy 54 százaléka eddig még egyetlen esetben sem követett el digitális bolti lopást. A közelmúltban ilyen cselekményt végrehajtott kamerás mobilosok egyébként elsősorban recepteket, és a divattal kapcsolatos újságcikkeket fotóztak mobil készülékeik segítségével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés