Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalosan is bejelentették az XDA II-t

Kütyük

Hivatalosan is bejelentették az XDA II-t

A világ első Pocket PC Phone Edition alapú mobil eszköze utódot kapott, ugyanis immár hivatalosan is bemutatkozott a Windows Mobile 2003 operációs rendszerrel és integrált digitális fényképezőgéppel ellátott O2 XDA II.

A második generációs XDA készülék most elődjénél alig tizenkét hónappal később jelenik meg a piacon. A kereskedelmi forgalomban várhatóan az idei év negyedik negyedévében megjelenő újdonság mérete nem sokat változott, noha fontos, hogy elődjétől eltérően az XDA II már nem külső, hanem belső antennával van felvértezve.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes XDA II az Intel 400 MHz-es frekvenciájú XScale processzora köré épül, mely chip mellett 64 MB méretű integrált memória is a készülék részét képezi. A vadonatúj operációs rendszerrel megspékelt XDA II fejlett multimédiás üzenetküldési szolgáltatásokat biztosít a használók számára, és támogatja a Bluetooth vezeték nélküli szabványt.

Újdonságnak számít a VGA felbontású, 0,3 megapixeles integrált digitális fényképezőgép, az SC/MMC memóriakártyák fogadására hivatott bővítőhely, valamint a 16 bites színmélységű folyadékkristályos kijelző, valamint említésre méltó, hogy az XDA II a korábbiaknál hosszabb készenléti és beszélgeti idővel rendelkezik. Az O2 egyelőre nem jelölte meg a második XDA eszköz kereskedelmi árát, viszonyításképp mindenesetre elmondható, hogy az eredeti XDA Németországban jelenleg 399 euróba kerül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés