Connect with us

Hirdetés

technokrata

Peres eljárások Magyarországon is, a file-csere miatt

Kütyük

Peres eljárások Magyarországon is, a file-csere miatt

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége bejelentette, hogy fontolóra veszi a szerzői jogokat kijátszók elleni kártérítési perek indítását.

Az RIAA (Recording Industry Assosiation of America), az amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége szeptember 8-án bejelentette, hogy tagszervezetei elindították az első hullámát annak az akciónak, amely végső soron polgári perek ezreit jelentheti majd olyan jelentősebb elkövetők ellen, akik a P2P (központi szerver nélküli) hálózatokon keresztül jogellenesen terjesztettek jelentős mennyiségű (átlagosan és személyenként több mint 1000) szerzői jog által védett zenei file-t.

Az RIAA elmondta, hogy ezekre a perekre a közönség körében folytatott több éves felvilágosító munka után kerül sor, melynek során tudatosítani kívánták, hogy a jogosítatlan letöltések illegálisak és rávilágítottak arra is, hogy a nagy kiadó cégek mindeközben hatalmas zenei katalógust tettek elérhetővé több tucat új, magas minőségű, alacsony költségű legális online szolgáltatáson keresztül.

Itthoni helyzet

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) is rendszeresen figyeli az Internetet és a megtalált jogsértő zenei tartalmak szolgáltatóinak figyelmeztető leveleket küld. A legtöbb szolgáltató együttműködő magatartást tanúsít, azaz eltávolítja a sérelmezett zenei file-okat. Néhány szerverüzemeltető azonban a figyelmeztetés ellenére sem hajlandó intézkedni. Ilyen esetekben a MAHASZ sem zárja ki azt, hogy büntetőeljárást kezdeményezzen. A közeljövőben a MAHASZ is fontolóra veszi a filesharing programok használói elleni kártérítési perek megindítását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés