Connect with us

technokrata

Netsoft: következő generációs honlapok

Kütyük

Netsoft: következő generációs honlapok

Elkészült a magyar tulajdonú Netsoft következő generációs honlapja, mely újdonság a nemzetközi Internet-piacon.

Az új generációt képviselő honlapok alapja a Netwindow megjelenítő program, mely szakít a normál, eddig megszokott webes hagyományokkal. Egy évek óta nemzetközileg használt technikát egyedi ötletekkel továbbfejlesztve, egyedi környezetbe (Internetre) helyezve született meg a megjelenítő. Ez a megoldás nemzetközi szinten újdonságot jelent, több éves tervezés, programozás és tesztelés előzte meg nyilvánosságra hozatalát.

A legnagyobb áttörés a számítógépes szoftverek felhasználóbarát kialakítása érdekében, az operációs rendszerek kezelőfelületének átalakítása volt szöveges üzemmódból grafikus felületté. Ennek köszönhetően a korábban nélkülözhetetlen parancsszavak ismerete nem feltétele már a számítógépek használatának, egyszerű, közérthető módon utasíthatjuk gépünket. Webes környezetben ilyen nagy jelentőségű áttörés nem produkálható, ám adott az elméleti lehetőség, miszerint egy világszerte ismert, bevált és kedvelt technikát használva hasonló gyorsaságot és kezelhetőséget biztosíthatnánk az Interneten is.

A megjelenítő célja az, hogy leegyszerűsítse, felgyorsítsa az internetes alkalmazások használatát, ugyanakkor növelje az egy oldalon megjeleníthető információmennyiséget és olyan tartalom szerinti csoportosítási, továbbá rendezési lehetőségeket biztosítson, amelyhez hasonlót jelenleg csak a grafikus operációs rendszerek képesek elvégezni.

A Netwindow programmal készült honlap egyszerre több oldalt tud megnyitni és kezelni: saját oldalait, más weboldalakat és különböző tartalmi oldalakat egyaránt. Főoldala mindig a háttérben marad, innen kiindulva nyitható meg minden olyan oldal, amit a felhasználó szeretne megnézni. A program nem csupán nyitja, hanem egység részeként kezeli az általa megnyitott ablakokat, így sokkal gyorsabb, egyszerű, átlátható kezelést biztosít.

Az ablakos rendszer rendelkezik egy olyan applet felülettel, mely önmagában is újdonság az Interneten, eddig nem látott és használt megoldás. Az applet a desktop felület grafikusan kicsinyített mása. Virtuális desktopok különíthetők el rajta, amelyek segítségével tetszőlegesen csoportosíthatjuk ikonjainkat és ablakainkat. A megjelenítő alkalmazási területe korlátlan lehetőségeket biztosít, egyszerű honlapokhoz és bonyolult portálokhoz egyaránt használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek