Connect with us

technokrata

Csak egy kattintás, és máris telefonálhatunk

Kütyük

Csak egy kattintás, és máris telefonálhatunk

Az internetes telefonálás népszerűségének növekedésével újraéledni látszik egy, a hívási folyamatot leegyszerűsítő elgondolás.

A VoIP fejlesztésében, alkalmazásában élenjáró cégek, mint például a Microsoft, egy két évvel ezelőtt kifejlesztett, ám időközben békés álomba merült megoldást igyekeznek feléleszteni. Az elgondolás a hiperlinkelés alapelvéhez hasonlóan működik; ez azon a mindenki által ismert metóduson alapul, mely révén egy linkre kattintva az Internet egy másik részére ˝érkezünk˝. Ezt hozzá lehet kötni bizonyos programok elindításához is (gondoljunk például az e-mailezésre).

Nos, ezzel analóg módon használható VoIP-megoldást kívánnak alkotni a fejlesztők: egy VoIP-linkre kattintva lehetővé válna a felhasználó számára, hogy egy előre beprogramozott számot ˝tárcsázzon˝. A kattintást követően pedig (amennyiben a túloldalon fogadja a hívást a másik fél) hamarosan létrejöhet a hangalapú kapcsolat, mellőzve a telefontársaságokat (és az azok által megszabott díjak kifizetését).

Magát a technológiát az 1990-es évek végén találta fel a Vocaltec, melyet ˝click-to-chat˝-nek nevezett el. Ennek alkalmazásával a telefonálni vágyó egy ikon kattintásával el is kerülhette a hívás nehézkességét, semmilyen azonosító vagy telefonszám ismeretére nem volt szükség az Interneten keresztüli telefonbeszélgetés használatához. Ezzel hasonló szolgáltatás bevezetését tervezi a Microsoft, mely az USA-ban októberben válik majd elérhetővé. Ehhez két, egyelőre meg nem nevezett szoftvercég segítségét veszik igénybe.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle