Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zeneletöltési szolgáltatása miatt perelték be az Apple-t

Kütyük

Zeneletöltési szolgáltatása miatt perelték be az Apple-t

Egy korábbi megállapodásuk felrúgása miatt indított peres eljárást Steve Jobs cége ellen a már megszűnt Beatles együttes jogutódja.

Az Apple már korábban is összeakasztotta a ˝bajszát˝ a Beatles-szel, mert ez utóbbi nehezményezte, hogy ugyanazt a nevet vette fel a cég, amit az együttes már korábban bejegyeztetett. Erre azért került sor, mert Steve Jobs, rajongását kifejezendő, az Apple Computers nevet adta vállalatának – holott az Apple Corporation már a Beatles bejegyzett védjegye volt. Egy korábbi megállapodásuk értelmében Jobs cége vállalta, hogy csak számítástechnikai alkatrészeket és eszközöket fog árusítani, a zeneiparba sosem kóstol bele.

Ezt a megállapodást először évekkel ezelőtt szegték meg, amikor az Apple hangszórókkal felszerelt számítógépeket kezdett árulni. Az együttes jogi ügyeit képviselő csapat akkor peres eljárással zárta le az ügyet, melynek során az Apple Computers kárára ítéltek (Steve Jobs vállalata több mint 50 millió dolláros kártérítést fizetett ki már emiatt). A feloszlott zenekar megmaradt tagjai most az iTunes zeneáruház és az iPod hordozható zenelejátszó puszta léte miatt döntöttek úgy, hogy ismét jogi úton fognak érvényt szerezni a korábbi megállapodásnak.

Egy, a Beatles jogutódjánál dolgozó belső ember a következőkép nyilatkozott: ˝Amikor először kijöttek az iPoddal, elcsodálkoztunk: ˝Mit gondolhattak?˝. Tudtak ugyanis a megállapodásról, amelynek megsértése miatt már eddig is komoly összegeket kaptunk tőlük˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés