Connect with us

technokrata

Új streaming video technológia mobilokra

Kütyük

Új streaming video technológia mobilokra

A BT Broadcast Services a napokban egy minden korábbinál tökéletesebb mobiltelefonos streaming video technológiát demonstrált.

A Vemotion nevezetű cég által kifejlesztett új megoldás révén immár nemcsak a harmadik generációs készülékekkel rendelkező előfizetők élvezhetik tökéletes minőségben a különböző streaming anyagokat, hanem akár azok is, akik “csak” GPRS kompatibilis telefonnal rendelkeznek.

A Vemotion-féle technológia több komponensből tevődik össze. A FastStart megoldás révén a streaming videók lejátszása körülbelül fele annyi idő alatt kezdődik meg, mint a korábbi rendszerek esetében, a Layered Download funkciónak köszönhetően a videók képminősége rendkívüli mértékben javul, a Mobile Aware szolgáltatás pedig arra hivatott, hogy még túlterhelt hálózati szegmensekben is folyamatos videolejátszást biztosítson. A Vemotion újdonsága a világon elsőként támogatja a mostanság szárnyait bontogató H.264 szabványt, mely azonos bitráta mellett kétszer jobb képminőséget biztosít, mint az MPEG-4.

Tudni lehet, hogy a BT Broadcast Services és a Vemotion több mobil operátorral is tárgyalásokat folytat az új technológia bevezetését illetően. A technológia egyébként lényegében az összes újabb kiadású mobiltelefonnal, illetve kéziszámítógéppel kompatibilis, így többek közt például a Nokia 7650-nel, a Nokia 3650-nel, a Sony Ericsson P800-zal, az O2 XDA-val, vagy a HP iPaq-kal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek