Connect with us

technokrata

A kamerás mobilok működését blokkoló új rendszer

Kütyük

A kamerás mobilok működését blokkoló új rendszer

Az integrált digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok rohamos terjedésével a vállalatok számára egyre nagyobb gondot okoz az ipari kémkedés, egy most bejelentett új megoldás azonban gyógyírt jelenthet a kamerás mobilok segítségével titokban és adott esetben törvényellenesen készített fotók által okozott problémára.

Az Iceberg Systems nevezetű cég egy olyan speciális rendszert fejlesztett ki, mely képes arra, hogy a közelébe kerülő kamerás mobilok fényképezőgép funkcióit letiltsa, ily módon a szerkezetet vélhetően előszeretettel alkalmazzák majd olyan helyeken, ahol nem nézik jó szemmel az illetéktelenek fotózgatását.

A jelenleg tesztelés alatt álló különleges berendezés egyrészt az adott helyszínekre telepítendő hardveres megoldásokból, másrészt pedig abból a szoftverből áll, melyet az integrált fényképezőgépes mobilokra kell telepíteni. Amint valaki belép egy a Safe Haven rendszer által felügyelt épületbe, mobiltelefonjának kamera része inaktiválódik, ezt követően pedig az épület elhagyásának pillanatában újfent használhatóvá válik a fényképezőgép modul.

Patrcik Snow, az Iceberg Systems ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a vállalat előrehaladott tárgyalásokat folytat számos mobiltelefon gyártó céggel. Snow utalt arra, hogy bár a Safe Havent elsősorban a mobiltelefonok kamera részének inaktiválására fejlesztették ki, a rendszer lényegében minden további nélkül képes arra, hogy blokkolja a túlzottan hangos csengőhangokat, vagy akár arra is, hogy az iskolákban meggátolja a rövid szöveges üzenetek küldözgetését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle