Connect with us

technokrata

A 3G készülékek leginkább az új video szolgáltatások miatt népszerűek

Kütyük

A 3G készülékek leginkább az új video szolgáltatások miatt népszerűek

A mobiltelefonos előfizetők elsősorban azért váltanának a jelenlegi 2G, illetve 2,5G mobiljaikról harmadik generációs készülékekre, mert ezen vadonatúj telefonok segítségével minden korábbinál jobb minőségben lehet kisebb-nagyobb videoanyagokat letölteni, illetve streaming video szolgáltatásokat igénybe venni.

Mindez annak a 105 oldalas jelentésnek a konklúziója, melyet a Datacomm Research piackutató cég a napokban hozott nyilvánosságra.

A tanulmány készítői számos mobil operátor cég, mobiltelefon gyártó vállalat, tartalomszolgáltató, valamint alkalmazás fejlesztő cég vezetőivel készítettek interjút, és arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy míg a közeljövőben a mobiltelefónia legfőbb mozgatórugója a 3G lesz, addig a 3G technológia térnyerését elsősorban a különböző videoszolgáltatások gyorsíthatják fel.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy a mobiltelefonos video szegmens 2004-2005-ben rendkívül jelentős fejlődésen fog keresztül menni, addigra ugyanis már rengeteg olyan nagytudású 2,5G, illetve 3G mobil készülék lesz forgalomban, mely képes lesz a mobil videós szolgáltatásokban rejlő lehetőségek kiaknázására. A harmadik generációs készülékek egyébként értelemszerűen sokkal jobb táptalajt biztosítanak ezen szolgáltatásoknak, mint a korábbi telefonok, hiszen a 3G mobilok sokkal nagyobb sávszélességgel rendelkeznek, ami a videóanyagok letöltésénél, illetve streaming lejátszásánál nagy előnyt jelent.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle