Connect with us

technokrata

Mobilokba integráltható Motorola GPS modul

Kütyük

Mobilokba integráltható Motorola GPS modul

A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Motorola egy olyan miniatűr GPS (Global Positioning System) modult jelentett be, mely önálló GPS eszközökben éppúgy felhasználható, mint egyéb hordozható elektronikai eszközökben, így például többek közt mobiltelefonokban.

A kisebb pénzérme méretű, FS Oncore típusjelzésű modul a Motorola szerint lokálisan számítja ki a földrajzi pozíciókat, így mentes a hálózat központú GPS rendszerek összes problémájától.

Az amerikai vállalat munkatársai elmondták, hogy a vadonatúj GPS modul révén a különböző hardvergyártó cégek minden korábbinál gyorsabban és olcsóbban fejleszthetnek majd ki GPS kompatibilis eszközöket, mely eszközök ráadásul elődeiknél kisebbek, egyszerűbbek és olcsóbbak lehetnek. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a parányi GPS modul mennyibe fog kerülni, illetve, hogy mely mobiltelefonok esetében találkozhatunk majd vele, a Motorola képviselői mindenesetre annyit azért elárultak, hogy a modul első tesztpéldányai még ebben a hónapban el fogják hagyni a gyártósorokat, a tömeggyártás beindulására pedig előreláthatólag 2004 első negyedévében kerül majd sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek