Connect with us

technokrata

Európában jól fogynak a kamerás mobilok

Kütyük

Európában jól fogynak a kamerás mobilok

A Canalys piackutató cég legfrissebb felméréséből kiderül, hogy az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok rendkívül kelendőek Európában.

A jelentés szerint a kontinensen leginkább az európai kamerás mobilok népszerűek, de tőlük nem sokkal vannak csak lemaradva az Ázsiában gyártott hasonló készülékek. A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy miközben a mobiltelefon piac mostanság viszonylag kis mértékben növekszik, a kamerás mobilok eladási mutatói rendkívüli mértékben javulnak.

A Canalys jelentéséből ezenkívül arra is fény derül, hogy az olyan high-end kategóriás kamerás mobiloknak, mint a Nokia 3650, vagy például a Sony Ericsson P800 éppúgy meg van a saját piaca, mint az ázsiai székhelyű Samsung, Sharp, Panasonic, NEC, vagy éppen LG relatíve olcsóbb fényképezőgépes készülékeinek. A mobil operátor cégek eleinte csak drágább kamerás mobilokat forgalmaztak, manapság azonban már az olcsóbb készülékek is elárasztották a piacot – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chris Jones, a Canalys vezető elemzője és egyben igazgatója, majd hozzátette, hogy ezen készülékek az MMS szolgáltatások révén jelentős bevételi forrást jelentenek az operátoroknak.

Jones utalt arra, hogy a Vodafone féle Live! szolgáltatásnak köszönhetően az idei év első felében a Sharp és a Panasonic eladásai jelentős mértékben növekedtek, azonban ezen ázsiai gyártóknak korántsem szabad elbízniuk magukat, ugyanis az európai előfizetők körében közismerten nagyon jól csengő márkanévnek számít a Nokia, vagy éppen a Sony Ericsson.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle