Connect with us

technokrata

A Hutchison számára gondot jelentenek a 3G-ről 2G-re váltó előfizetők

Kütyük

A Hutchison számára gondot jelentenek a 3G-ről 2G-re váltó előfizetők

Az Egyesült Királyság első harmadik generációs mobil operátora, a Hutchison 3G blokkolja azon előfizetőinek SIM kártyáit, akik 3G mobiljukból 2G készülékükbe helyezik át a kis kártyát.

A Dow Jones Newswires jelentése szerint a Hutchison 3G előfizetői között mostanság egyre elterjedtebb szokásnak számít a SIM kártya harmadik generációs mobilból második generációs készülékbe történő áthelyezése. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy a 2G, illetve 2,5G (GPRS) mobiltelefonok általánosságban véve kisebbek, könnyebbek és egy feltöltéssel tovább használhatók, mint 3G társaik, igaz videotelefonálni nem lehet velük.

A szolgáltató számára az üggyel kapcsolatban az okozza a problémát, hogy az összes, második generációs készülékről indított hívás nem a saját, hanem egyik roaming partnere, az O2-n hálózatán keresztül bonyolódik le, vagyis egy-egy ilyen hívás költsége sokkal magasabb, mintha a Hutchison 3G előfizetői a vállalat saját harmadik generációs hálózatát használnák.

A Hutchison 3G szóvivője a Dow Jones Newswires-nek elmondta, hogy az operátor folyamatosan figyelemmel kíséri az előfizetők hívásait, és amennyiben lefülel egy 3G készülékről 2G mobiltelefonra váltó előfizetőt, egy speciális szoftvert küld annak SIM kártyájára. Ez a szoftver megakadályozza, hogy az adott SIM kártyát 3G-nél régebbi mobiltelefonokban használni lehessen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle