Connect with us

technokrata

Üzenőprogramok – a kompatibilitás pénzbe kerül

Kütyük

Üzenőprogramok – a kompatibilitás pénzbe kerül

A Yahoo új szolgáltatás indítását fontolgatja, mely az azonnali üzenőszoftverek közötti kompatibilitás létrehozását célozza meg.

Annak érdekében, hogy a cég felmérhesse a piaci igényeket, felmérést indított, melyben arra kíváncsi, a felhasználók vajon fizetnének-e egy olyan üzenetküldő szoftverért, ami a többi, hasonló programmal is képes kommunikálni. Az internetes vállalat ugyanis szeretne biztosra menni, mielőtt az internetezők számára elindítja új szolgáltatását, mely révén a Yahoo Messengert használók kommunikálni tudnának a többi, hasonló programot (AOL, MSN, ICQ) futtatókkal. Azt, hogy ez mennyibe kerülne, nem árulták el, mindössze annyit, hogy felhasználónként mindössze egy kis összegről lenne szó.

Természetesen a felmérés még nem jelenti azt, hogy valóban megvalósul az együttműködés az IM-ek között, de az elmúlt években a Yahoo ugyanígy mérte fel a terepet egyéb, fizetős szolgáltatásainak beindítása előtt. Például 2002. márciusában arra volt kíváncsi az amerikai vállalat, hogy a felhasználók fizetnének-e hang és film állományok letölthetőségéért. A felmérés kedvező fogadtatása után egy évvel elérhetővé is vált ez a lehetőség.

Ahhoz, hogy az üzenetküldő szoftverek közötti összhang létrejöhessen, megállapodást kell kötnie más cégekkel, mint például az America Online-nal. A felhasználóinak biztonságára, hálózati hozzáférésük gyorsaságának megőrzésére hivatkozó cég ugyanis egyszer már megtorpedózta a Microsoft hasonló kísérletét, igaz, Redmond nem kért engedélyt az AOL-tól ahhoz, hogy hozzáférhessen felhasználóihoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle