Connect with us

technokrata

Eltűnik a távol-keleti spam-áradat? Kína kapcsolt

Kütyük

Eltűnik a távol-keleti spam-áradat? Kína kapcsolt

Csipkerózsika álmából ébredni látszik Kína, miután felfedezte, hogy a kéretlen e-mailek a lassan másfél milliárdos ország számára is gondot jelentenek. A rizs hazája is beszállt a spam blokkolásába.

127 szervert blokkolnak immár Kínában, mely az ottani meghatározás szerint (is) a spam forrásainak tekinthetők. A bejelentés, illetve a lépés sokkszerűen hathat azokra a spammerekre, akik egészen mostanáig úgy vélekedtek, a távol-keleti nemzet hazája mennyország számukra. Egy felmérés szerint Észak-Amerika 100 leghírhedtebb spammere Peking külvárosában található.

Sokan azért települtek Peking köré, mert úgy gondolták, hogy a külföldi befolyás ellen mindig is keményen hadakozó ország védelmében mentesülhetnek a nyugati törvények alól. Arra számítottak, hogy a kínai hatóságok vajmi kevés érdeklődést fognak mutatni irányukban, és ez a hipotézisük be is vált. Egészen mostanáig.

Kína Internet Társasága azonban a napokban bejelentette, hogy 127 szervert tiltólistára helyeztek, az innen származó adatforgalmat teljes egészében blokkolják. Ezek közül nyolc található magában Kínában, 90 Tajvanon, a többi 29 pedig a világ más részein.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek