Connect with us

technokrata

Börtönbüntetés tiltott mobilozásért

Kütyük

Börtönbüntetés tiltott mobilozásért

Indiában elítéltek egy embert, mert mobiltelefonja révén megsértette a bíróságot, ugyanis egy bírósági tárgyalás közben hangosan megcsörrent a készüléke.

Érdekesség, hogy az ítélet kihirdetése közben egy a teremben tartózkodó rendőr mobiltelefonja is megszólalt. Az ország keleti Bihar tartományának fővárosában a bíróság háromnapi börtönre és 34 dollár pénzbüntetésre ítélte emberünket, Madhu Kumart, aki egyébként az ország oktatásügyi minisztériumának alkalmazásában áll.

Ahogy említettem, Kumar tárgyalása közben egy rendőr, Rajesh Prasad Paswan mobiltelefonja is megcsörrent, így most neki is hasonló ügyben kell a bíróság elé járulnia, mint Kumarnak. A rendőrnek ugyancsak hasonló börtön-, illetve pénzbüntetésre kell számítania, mint az oktatásügyben dolgozó Kumarnak. Az Indiában jelenleg érvényben lévő törvények értelmében egyébként a bíróság munkáját mobiltelefon csörgéssel megzavaró személyeket a pénzbüntetésen kívül akár három hónapos börtönbüntetéssel is sújthatják.

A közelmúltban hasonló eset történt az Egyesült Államokban is. Charlstonban egynapos elzárásra ítéltek egy személyt, mert annak mobiltelefonja megzavarta egy gyilkossági ügy bírósági tárgyalását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek