Connect with us

technokrata

A Microsoft mobil szoftvert szállít a Motorolának

Kütyük

A Microsoft mobil szoftvert szállít a Motorolának

A France Telecom bejelentette, hogy az érdekeltségi körébe tartozó Orange mobil szolgáltató számára a Motorola által szállított MOT.N mobiltelefonok szoftverét a Microsoft fogja biztosítani.

Szakértők szerint a Symbian cégben korábban szerzett részesedését nemrégiben tizenkilenc százalékra növelő Motorolával kötött szerződés rendkívül fontos a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként jegyzett Micorosoft számára, mely mostanság mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megvesse lábát a mobiltelefonok piaci szegmensében.

A finn Nokia után a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként nyilvántartott, amerikai székhelyű Motorola munkatársai egyelőre nem kívántak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, hasonlóképp pedig a Microsoft szóvivője sem fűzött kommentárt a Motorolás szerződéshez. A France Telecom szóvivője az Egyesült Államokban viszont elárulta, hogy az Orange kínálatában hamarosan fel fog bukkanni egy Microsoft operációs rendszerrel ellátott, Motorola gyártmányú új mobiltelefon.

Ismeretes egyébként, hogy a korábban saját fejlesztésű, illetve Symbian szoftvereket használó Motorola az idei év elején jelentette be első olyan telefonját, mely egyrészt Linux operációs rendszerre épül, másrészt pedig Java kompatibilis.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp