Connect with us

technokrata

Telefonhívás rögzítésére alkalmas mobilt fejleszt az NTT DoCoMo és a TI

Kütyük

Telefonhívás rögzítésére alkalmas mobilt fejleszt az NTT DoCoMo és a TI

Japán vezető mobil operátora, az NTT DoCoMo és a világ egyik legnagyobb chipgyártója, a Texas Instruments közösen olyan mobiltelefont kíván kifejleszteni, mely alkalmas a telefonhívások rögzítésére.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokkal felvértezett mobil készülékek alkalmasak a személyiségi jogok megsértésére.

A törvényhozók mostanság a világ legtöbb országában korlátozzák a gépjármű vezetés közbeni mobiltelefon használatot, sok helyen az integrált digitális fényképezőgéppel felszerelt mobilok kapcsán is aggodalmukat fejezik ki, egyes személyiségjogi harcosok pedig a mobilok helymeghatározási szolgáltatásai ellen emelik fel a hangjukat. Ennek fényében szinte biztosra vehető, hogy a hívások rögzítésére alkalmas mobil készülékek is kisebb-nagyobb ellenkezést váltanak majd ki bizonyos körökben.

Az NTT DoCoMo és a Texas Instruments vezetői természetesen úgy vélekednek, hogy a telefonhívások rögzítésére alkalmas mobilok nem sértik a személyiségi jogokat, vagyis nincs abban semmi rossz, ha valaki felvesz egy bejövő hívást, és később esetleg lejátssza azt valaki másnak. A két nagyvállalat úgy vélekedik, hogy lényegében bármely technológia alkalmat biztosít a visszaélésre, nincs ez másképp ez esetben sem, de ez alapján vétek lenne betiltani minden új fejlesztést. Hasonlóképp vélekedik egyébként az üggyel kapcsolatban a Nokia és a Motorola is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle