Connect with us

technokrata

A repülőgépeken földet érést követően már lehet mobilozni

Kütyük

A repülőgépeken földet érést követően már lehet mobilozni

Az Egyesült Államokban egy újabb légitársaság enyhített a repülőgépeken érvényben lévő mobiltelefon használati szabályzatán, igaz repülés közben még ennél a társaságnál sem szabad mobilos beszélgetéseket folytatni.

A Southwest Airlines bejelentette, hogy utasai a repülőgépek földet érését követően, a légi utaskísérők engedélyét követően már a gépen is használatba vehetik mobiltelefonjaikat, vagyis a telefonokat ily módon néhány perccel korábban lehet bekapcsolni.

Ezen rugalmas megoldással is utasaink igényeit szeretnénk maximális mértékben kielégíteni – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Colleen Barrett, a Southwest elnöke. Barrett elmondta, hogy a társaságnál eddig az a szabály volt érvényben, hogy az utasok csak a felszállás előtt, egészen a repülőgép ajtajainak becsukásáig hagyhatták bekapcsolva mobiljaikat, és azokat ezt követően már csak a gépről történő leszálláskor kapcsolhatták be újra. Az új szabályok értelmében az utasoknak nem kell megvárniuk a kiszállást, vagyis már közvetlenül a repülőgép földet érését követően használatba vehetik mobiljaikat.

A Southwest munkatársai elmondták, hogy az új szabályokat az FAA (Federal Aviation Administration) jóváhagyásával léptették életbe, és a közelmúltban számos interferencia tesztet végeztek a repülőgépeken a földön történő mobilozással kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák