Connect with us

technokrata

Harmadszor is Nagy Testvér Díj

Kütyük

Harmadszor is Nagy Testvér Díj

Szeptember 1-től 25-ig immár harmadik alkalommal lehet jelöléseket tenni az Interneten arra, hogy idén melyik cég, állami szervezet és magánszemély kapja meg az elektronikus magánszféra megsértésért járó Nagy Testvér Díjat.

A Nagy Testvér Díjat a nemzetközi gyakorlatnak mindig megfelelően azok kapják meg, akik/amelyek éppen a legtöbbet tették az emberek (elektronikus) magánszférájának megsértéséért. A magánszféra védelméért legtöbbet tevő szervezet vagy magánszemély a pozitív e-privacy díjat nyeri el.

Miután az internetes jelölések szeptember 25-én lezárulnak, a zsűri ellenőrzi a beérkezett információkat, és tájékoztatja az érintetteket is, akik megtehetik ellenvetéseiket. A jelöltek listáját október 25-én teszik közzé az Interneten, ahol november 6-ig lehet majd arra szavazni, hogy ki nyerje el közülük a közönségdíjat.

2001-ben az Igazságügyi Minisztérium, a Tesco-Global Rt., Répássy Róbert és az Országimázs Központ, 2002-ben pedig a Microsoft, a Magyar Rádió, Lakat T. Károly, és a BSA Magyarország kapott Nagy Testvér Díjat.

A Pozitív E-privacy Díjat 2001-ben Majtényi László, 2002-ben pedig a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete nyerte el.

A Technika az Emberért Alapítvány a Privacy International engedélyével és annak előírásait követve jár el. A Nagy Testvér Díjat – immár harmadik alkalommal – a Soros Alapítvány támogatja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle