Connect with us

Hirdetés

technokrata

Harmadszor is Nagy Testvér Díj

Kütyük

Harmadszor is Nagy Testvér Díj

Szeptember 1-től 25-ig immár harmadik alkalommal lehet jelöléseket tenni az Interneten arra, hogy idén melyik cég, állami szervezet és magánszemély kapja meg az elektronikus magánszféra megsértésért járó Nagy Testvér Díjat.

A Nagy Testvér Díjat a nemzetközi gyakorlatnak mindig megfelelően azok kapják meg, akik/amelyek éppen a legtöbbet tették az emberek (elektronikus) magánszférájának megsértéséért. A magánszféra védelméért legtöbbet tevő szervezet vagy magánszemély a pozitív e-privacy díjat nyeri el.

Miután az internetes jelölések szeptember 25-én lezárulnak, a zsűri ellenőrzi a beérkezett információkat, és tájékoztatja az érintetteket is, akik megtehetik ellenvetéseiket. A jelöltek listáját október 25-én teszik közzé az Interneten, ahol november 6-ig lehet majd arra szavazni, hogy ki nyerje el közülük a közönségdíjat.

2001-ben az Igazságügyi Minisztérium, a Tesco-Global Rt., Répássy Róbert és az Országimázs Központ, 2002-ben pedig a Microsoft, a Magyar Rádió, Lakat T. Károly, és a BSA Magyarország kapott Nagy Testvér Díjat.

A Pozitív E-privacy Díjat 2001-ben Majtényi László, 2002-ben pedig a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete nyerte el.

A Technika az Emberért Alapítvány a Privacy International engedélyével és annak előírásait követve jár el. A Nagy Testvér Díjat – immár harmadik alkalommal – a Soros Alapítvány támogatja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés