Connect with us

technokrata

Feltörték a GSM hálózatok biztonsági rendszerét

Kütyük

Feltörték a GSM hálózatok biztonsági rendszerét

Izraelben a Haifai Technológiai Intézet kutatóinak sikerült feltörniük a GSM rendszerű mobiltelefonos hálózatok titkosítási kódját.

A szakemberek a napokban a kaliforniai Santa Barbarában zajló Crypto Conference nevezetű rendezvény keretein belül számoltak be az üggyel kapcsolatos részletekről. Az izraeli kutatók előadását megdöbbenéssel és rendkívül nagy érdeklődéssel hallgatta a szakmai rendezvény több mint 450 résztvevője.

Eli Biham professzor, valamint Elad Barkan és Nathan Keller doktoranduszok elmondták, hogy a GSM hálózat titkosítási rendszerében egy alapvető biztonsági rést fedeztek fel, és ezt kihasználva fejlesztettek ki egy olyan eljárást, melynek segítségével feltörhető maga a rendszer. Elad fedezte fel a hálózatban mindeddig megbújt komoly hibát – nyilatkozta Biham professzor, aki elmondta, hogy egy általuk kifejlesztett különleges eszközzel lehetővé válik a mobiltelefonos hívásokba történő belehallgatás, illetve ezen hívások úgymond eltulajdonítása. Biham utalt arra, hogy a sorozatos hacker tevékenységek miatt a közelmúltban ugyan frissítették a GSM titkosítási eljárásokat, azonban az intézet munkatársainak ezen rendszereket is sikerült kijátszaniuk.

A Haifai Technológiai Intézet munkatársai kutatásuk eredményeit elküldték a GSM szervezeteknek, hogy azok mielőbb orvosolhassák a most felfedezett biztonsági problémákat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák