Connect with us

technokrata

Európában 2008-ra duplázni fog a DSL

Kütyük

Európában 2008-ra duplázni fog a DSL

Egy felmérés szerint 2008-ra a szélessávú Internet-hozzáférések nagy részét biztosító DSL-technológia piaca megduplázódik a jelenlegihez képest.

Idén 12,5 milliárd euróra becslik az Európai DSL-piac mértékét. Az Analysys nevű brit kutatóintézet szerint 2008-ra – mivel ekkor már 35 és fél millió háztartás rendelkezik majd ilyen Internet-hozzáféréssel – duplájára fog hízni a bevétel mennyisége. A szigetország kutatói szerint megközelítőleg 24,7 milliárd dollárt jelent majd a szolgáltatók számára az öreg kontinens DSL-piaca.

Az Analysys szakemberei szerint ekkorra a másodpercenkénti két megabites letöltési sebességgel rendelkező DSL-kapcsolatok lesznek a leginkább elterjedtebbek (manapság ennek tipikusan a negyede, tehát 512 kbps-os letöltési sebességgel bíró Internet-csatlakozásokat biztosítanak a felhasználók számára a szolgáltatók). A kutatók szerint az ehhez való hozzáférés lehetősége a vidéki otthonokban is egyre nagyobb mértékben lesz jelen (legalábbis a nagyobb európai államokban).

Ezzel együtt ugyanakkor rossz hír, hogy a megnövekedett adatátviteli sebesség többe is fog kerülni, mint most. Az Analysys jóslata szerint 2008-ban a szélessávú Internet-hozzáférés havi díja a maihoz képest mintegy negyven százalékkal lesz magasabb.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek