Connect with us

technokrata

A file-csere végre eredményt szült: csökkenő CD-árak

Kütyük

A file-csere végre eredményt szült: csökkenő CD-árak

Úgy tűnik, nem halogathatják tovább a kiadók a zenei CD-k árának csökkentését: az egyik legnevesebb, ebben a szakmában érdekelt cég bejelentette, hogy jelentősen csökkenti audió korongjainak árait.

Alig egy nappal azt követően, hogy megjelent a Forrester Research elemzése a CD közeli haláláról, a Universal Music Group döntésre szánta el magát, és bejelentette: lefarag az általa kiadott kompaktlemezek árából. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban a kiadó 17 és 19 dollár közötti áron hozza forgalomba a zenei CD-ket, ám hamarosan egy ilyen korongért már ˝csak˝ 13 dollárt kell fizetni. A Vivendi Universal leányvállalata döntését az online zeneletöltések előtörésével indokolta.

˝Új árazási szisztémánk lehetővé teszik a kereskedőknek szerte az USA-ban, hogy kedvezőbb áron értékesítsék az audió CD-ket. Biztosak vagyunk abban, hogy az újfajta megközelítés [az árcsökkentés] vissza fogja csalogatni a zenerajongókat a boltokba.˝ – nyilatkozott Jim Urie, a Universal Music & Video Distribution elnöke.

A kiadó nyilatkozata értelmében a CD-k árának csökkenése október elsejétől lesz aktuális; csakúgy, mint a hangkazetták tekintetében (a vállalat ezen hanghordozókat szintén olcsóbban fogja kínálni, a jelenlegi árazáshoz képest).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek