Connect with us

Hirdetés

technokrata

A file-csere végre eredményt szült: csökkenő CD-árak

Kütyük

A file-csere végre eredményt szült: csökkenő CD-árak

Úgy tűnik, nem halogathatják tovább a kiadók a zenei CD-k árának csökkentését: az egyik legnevesebb, ebben a szakmában érdekelt cég bejelentette, hogy jelentősen csökkenti audió korongjainak árait.

Alig egy nappal azt követően, hogy megjelent a Forrester Research elemzése a CD közeli haláláról, a Universal Music Group döntésre szánta el magát, és bejelentette: lefarag az általa kiadott kompaktlemezek árából. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban a kiadó 17 és 19 dollár közötti áron hozza forgalomba a zenei CD-ket, ám hamarosan egy ilyen korongért már ˝csak˝ 13 dollárt kell fizetni. A Vivendi Universal leányvállalata döntését az online zeneletöltések előtörésével indokolta.

˝Új árazási szisztémánk lehetővé teszik a kereskedőknek szerte az USA-ban, hogy kedvezőbb áron értékesítsék az audió CD-ket. Biztosak vagyunk abban, hogy az újfajta megközelítés [az árcsökkentés] vissza fogja csalogatni a zenerajongókat a boltokba.˝ – nyilatkozott Jim Urie, a Universal Music & Video Distribution elnöke.

A kiadó nyilatkozata értelmében a CD-k árának csökkenése október elsejétől lesz aktuális; csakúgy, mint a hangkazetták tekintetében (a vállalat ezen hanghordozókat szintén olcsóbban fogja kínálni, a jelenlegi árazáshoz képest).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés