Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virágzik a mobiltelefon piac

Kütyük

Virágzik a mobiltelefon piac

A Gartner piackutató cég közlése szerint az idei esztendő második negyedévében minden korábbinál több mobiltelefon talált gazdára.

A legfrissebb adatok szerint 2003 második negyedévében világszerte mintegy 114,9 millió darab mobil készüléket adtak el, ami 2002 hasonló időszakához képest 12 százalékos, a megelőző negyedévhez képest pedig 2 százalékos növekedést jelent.

Bryan Prohm, a Gartner egyik vezető elemzője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben az év második fele is olyan kedvezően alakul, mint az első, akkor 2003 egészét tekintve kétszámjegyű növekedésre lehet számítani a mobiltelefon piacon. Amíg a szolgáltatók és a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégek közös erőfeszítéseik révén képesek kiaknázni az új piacokban rejlő lehetőségeket, addig biztosak lehetünk a növekedésben – nyilatkozta Prohm, majd hozzátette, hogy minden esély megvan arra, hogy a mobiltelefonos eladási mutatók a második félévben is kedvezően alakuljanak.

A piackutató cég szerint a mobiltelefonos piac elsősorban annak köszönheti mostani virágzását, hogy Közép-Európában, Kelet-Európában, a Közel-Keleten, illetve Afrikában rendkívül sok új mobiltelefonos előfizető van. A mobilos eladások ezenkívül Japánban, Latin-Amerikában, valamint a SARS vírus által leginkább sújtott ázsiai régióban is a várakozásoknál jobban alakultak.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés