Connect with us

technokrata

Újraindult a sokat támadott Al-Dzsazíra angol weblapja

Kütyük

Újraindult a sokat támadott Al-Dzsazíra angol weblapja

Tetszhalott állapotából tért vissza az arab ˝hírtévé˝ angol nyelvű webhelye.

Az Al-Dzsazíra hírügynökség neve akkor vált igazán ismertté, amikor idén tavasszal megindult az Irak elleni háború. Az arabok szemszögéből láttatott világ sokakat érdekelt, ám az amerikai hazafias érzelmek miatt páran tönkretették a szervezet angol nyelvű website-ját. A folyamatos DoS-támadások miatt gyakorta elérhetetlenné vált az Al-Dzsazíra angol nyelvű webhelye (amely egyébként márciusban jelent meg először), majd az üzemeltetők feladták a harcot. A kedélyek lenyugvásával azonban újraindulhatott az oldal.

Még vasárnap, augusztus 31-én vált újból elérhetővé az arab hírforrás angol nyelvű változata. Az oldalon a jelen eseményeivel foglalkozó cikkek, rövidhírek találhatók, főként az Amerikai Egyesült Államok iraki cselekedeteivel kapcsolatban. Emellett azonban a globális eseményekről, a világ gazdaságának működéséről, technológiai hírekről és kultúráról is lehet olvasni a website-on.

Yvonne Ridley, az Al-Dzsazíra vezető szerkesztője a következőképp nyilatkozott: ˝Nemzetközi újságírók kiváló csapatával rendelkezünk, reméljük, hogy korábban kivívott nevünkhöz méltó szolgáltatással tudjuk ellátni az érdeklődőket. Az angol változat újraindítására a sokfelől érkező igények miatt határoztuk el magunkat.˝

A katari székhelyű szervezet egyébként (élvezve a közel-keleti ország kormányzatának támogatását) már évek óra dolgozik, ám elsősorban a régió térségében élő arabok számára szolgál hírforrásul. A növekvő népszerűséget követően azonban igény nyílt a globális sugárzásra is, aminek egyik legjobb eszköze (a műholdak mellett) az angol nyelvű webhely.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek