Connect with us

technokrata

Webportál a daganatos megbetegedésekről

Kütyük

Webportál a daganatos megbetegedésekről

Az újonnan indult, nonprofit weboldal a daganatos betegségekkel kapcsolatos információkkal szolgál az internetezőknek; a tartalom elkészítésében, karbantartásában ismert szakemberek és orvosok segédkeznek.

Minden évben közel hatvanezer emberrel bővül a valamilyen daganatos betegséggel sújtottak tábora, és ezen csoport minden esztendőben harmincezer magyart veszít. Lapis Károly akadémikus a sajtótájékoztatón arra figyelmeztetett, hogy e tekintetben Magyarország még mindig első helyen áll a nemzetközi halálozási statisztikákban. A szakember elmondása szerint ezen az elszomorító eredményen egészséges életvitellel és a szűréseken rendszeres részvétellel nagyban lehetne javítani: Lapis szerint a rákos megbetegedések közel fele elkerülhető volna. Ráadásul a daganatos megbetegedések fele gyógyítható.

Szentirmay Zoltán, az Országos Onkológiai Intézet molekuláris pathológiai osztályának igazgatója pozitív változásokról számolt be: úgy tűnik, Magyarországon a különböző diagnosztikai eljárásoknak és orvosi módszereknek köszönhetően nem nő tovább a daganatos megbetegedések, illetve a halálozások száma. Az informálásban kíván segíteni a Biromedicina Első Magyar Rákkutatási Rt. és az Origo közös kezdeményezésével létrejött webhely, ahol gyakorlatias, közérthető információk találhatók a daganatos megbetegedésekről.

A portál elsődleges célja, hogy a megelőzést segítő életmód-vezetési, gyakorlati tanácsokkal szolgáljon az érdeklődők számára. A különböző szűrővizsgálati, valamint kezelési módszerek, törzskönyvezett gyógyszerek bemutatása mellett a weboldal látogatói olvashatnak a betegség egyes típusairól, a daganatok kialakulásában szerepet játszó kockázati tényezőkről. A címen onkológiai centrumok, szűrőállomások, betegklubok, hospice-, civil és szakmai szervezetek címei és telefonszámai is megtalálhatók, illetve könyvek és további internetes oldalak ajánlásai is felkerültek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle