Connect with us

technokrata

Nokia: hogyan alakul a mobil játékpiac?

Kütyük

Nokia: hogyan alakul a mobil játékpiac?

Mivel a mobiltelefonos játékok egyre szebbek, jobbak és fejlettebbek, minden esély meg van arra, hogy a mobilos játékpiac a jövőben már nemcsak a legfiatalabb korosztályt fogja megcélozni – vélekedik Vesa-Pekka Kirsi, a világ legnagyobb mobiltelefon gyártó cége, a Nokia játékfejlesztési igazgatója.

Kirsi felhívja a figyelmet arra, hogy a mobiltelefonokra fejlesztett játékokban egyre nagyobb fantáziát látnak a nagy és neves szoftverfejlesztő vállalatok, melyek a jövőben várhatóan alaposan megnehezítik majd a kisebb cégek életét.

“Véleményem szerint ebben a piaci szegmensben a közeljövőben egyre több fejlesztőcégnek kell majd megküzdenie az életben maradásért. A mobiltelefonos játékok piaca mostanság rendkívül gyors fejlődésen megy keresztül, és elmondható, hogy jelenleg sokkal nehezebb betörni ebbe a szegmensbe, mint akár csak tizenkét hónappal ezelőtt” – nyilatkozta Kirsi a napokban Londonban megrendezett European Games Developers Conference nevezetű rendezvény keretein belül.

Kirsi szerint a mobilos játékok piacán hamarosan olyan, a személyi számítógépes játékok piacán jól ismert nagyvállalatok jelennek majd meg gőzerővel, mint például az Electronic Arts, vagy a Sony. A Nokia vezető munkatársa ezenkívül kiemelte, hogy a jelenlegi mobil játékok elsősorban a férfiak igényeinek felelnek meg, a női játékosokat pedig sajnálatos módon mindeddig meglehetősen elhanyagolták a szoftverfejlesztő cégek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle