Connect with us

technokrata

Chello plus: nagyobb adatátviteli sebesség, megkavarodott ügyfélszolgálat

Kütyük

Chello plus: nagyobb adatátviteli sebesség, megkavarodott ügyfélszolgálat

Szeptember 1-től nagyobb adatátviteli sebességgel (fel- és letöltés esetén egyaránt), nagyobb kihasználhatóságot nyújtó forgalomkorláttal és még több egyéb változtatással is várja régi és új előfizetőit a Chello.

Az ˝átlagos˝ Chello Internet-hozzáférés jelenleg a következő paraméterekkel bír: 512 kbps letöltés, 128 kbps feltöltés, 15 GB-os forgalmi korlát, 10 MB-nyi webes tárhely valamint 1 darab e-mailcím használatának lehetősége. A szolgáltató egy darab PC csatlakoztatását engedélyezi egy előfizetéshez.

Ezzel szemben az e hónap elsejétől bevezetett Chello plus jobb adatokkal dicsekedhet: 768 kilobit tölthető le egy másodperc alatt maximálisan, míg feltöltés esetén ennek értéke 256 kbps. A forgalomkorlát a weblap tájékoztatása szerint 20 GB-osra nőtt, ám miután ennek utána érdeklődtünk az ügyfélszolgálatnál, a kellemes női hang 30 GB-ot említett. A különbségre felhívtuk a figyelmet, mire az ügyfélszolgálatos hölgy elírásra hivatkozott, és kitartott a nagyobb korlát mellett.

A Chello plus 20 MB-nyi tárhelyet biztosít a felhasználó saját honlapjának létrehozására, emellett 3 darab e-mailcímet is biztosít a szolgáltató ügyfelei számára (összesen 15 alias-szal). Ezen előfizetés megrendelése esetén három darab számítógép is csatlakoztatható egy Internet-hozzáféréshez.

Aki megrendeli a ˝kábeles˝ Internet-szolgáltató legújabb csomagját, annak az első három hónapban csak a korábbi előfizetési díjat (azaz 11.990 forintot) kell kifizetnie; maga a szolgáltatás egyébként havonta 16.900 forintba kerül. Ezen akció és árak csak egy vagy két éves előfizetés kötése esetén érvényesek, határozatlan idejű szerződésnél a Chello plus havonta majdnem 30 ezer forintba kerül.

Aki élni kíván a lehetőséggel, számoljon azzal, hogy ismét leterheltek a szolgáltató emberei: az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint egy héten belül hívják vissza a telefonon intézkedő előfizetőt. Végül tájékoztatásképpen azon körzetek listája, ahol a Chello (és a Chello plus) elérhető: Budapesten az I., II., IV., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XVII., XXI. kerületek és Budaörs túlnyomó része, Miskolc, Debrecen, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Veszprém, Várpalota, Dunaújváros, Tatabánya.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek