Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ipari szabványosítást a webszolgáltatásoknak

Kütyük

Ipari szabványosítást a webszolgáltatásoknak

Partnereivel a webszolgáltatások teljes körű alkalmazása előtt álló akadályok elhárításán dolgozó HP bejelentette, hogy Web Services Management Framework (WSMF) rendszerét benyújtja ipari felülvizsgálatra az Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS) konzorciumnak, az e-üzlet szabványainak fejlesztésével, egységesítésével és alkalmazásával foglalkozó világszervezetnek.

Az Ascential Software, BEA Systems, Informatica, IONA, Oracle, Sun Microsystems, TIBCO Software, webMethods és más piacvezető cégek támogatásával a HP mindenki számára letölthetővé teszi a keretrendszer specifikációját, és felhívást intéz a webszolgáltatásokkal foglalkozó többi vállalathoz, hogy csatlakozzanak az ipari szabványokra épülő, webszolgáltatások és azokat felügyelő megoldás létrehozásához.

A kevésbé komplex IT-t és nagyobb üzleti rugalmasságot igénylő vállalatoknak szükségük van arra, hogy ellenőrizhessék a hozzáférést, visszakövethessék és mérhessék a szolgáltatási szinteket, összegyűjtsék a felhasználási adatokat, és ami a legfontosabb, biztosítsák IT-beruházásaik megtérülését. Mindez egy megfelelő módon kezelt rugalmas infrastruktúra segítségével valósítható meg, amely magába foglalja már a vállalati IT-infrastruktúra kialakítása és üzembe helyezése során a webszolgáltatás-menedzsmentet is. A HP által és szorosan együttműködő partnerek hatékony közreműködésével kifejlesztett Web Services Management Framework az erőforrások – ideértve magukat a webszolgáltatásokat is – Weben keresztül megvalósított felügyeletéhez biztosít logikai architektúrát.

Mark Linesch, a hp Adaptive Enterprise Program alelnöke kijelentette: ˝A specifikációt azért nyújtjuk be az OASIS konzorciumhoz, hogy a webszolgáltatások felügyelete terén felgyorsítsuk az általános szabványok elterjedését, leegyszerűsítsük partnereink és ügyfeleink számára a webes alkalmazások fejlesztéséit, ugyanakkor lehetővé tegyük számukra, hogy egyszerűen alakuljanak át a jövő adaptive enterprise-aivá, melyet rugalmasan alkalmazkodó vállalatnak lehetne fordítani.˝

A keretrendszer azt írja le, hogy egy vállalat IT-erőforrásai hogyan tehetik elérhetővé saját menedzsment ionformációkat, és ezek az erőforrások hogyan menedzselhetők. Az alkalmazások és az infrastruktúra eseményei alapján egy kezelési felület azonnal tájékoztat az üzleti folyamatokban és az IT-infrastruktúrában bekövetkezett változásokról, továbbá lehetőséget és rugalmasságot kínál a vállalatoknak a jövőbe mutató fejlesztések alkalmazása terén, és a folyamatosan változó vállalat menedzsmentjéhez.

A keretrendszer a szabványosításra, a HP Darwin referencia architektúrában megfogalmazott négy alapelv egyikére is kiterjed, és így lépésekre lebontott útmutatást nyújt az ügyfeleknek és partnereknek olyan üzleti folyamat-központú IT-környezet létrehozásához, amely dinamikusan követi az üzleti változásokat.

A Darwin referencia-architektúra szorosabb kapcsolatot hoz létre üzletileg kritikus folyamatok és a támogató IT-infrastruktúra között, és előre beépített menedzsment lehetőségeket biztosít.

A modell- és platformsemleges Web Services Management Framework rendszert úgy tervezik, hogy alkalmazkodni tudjon különféle menedzsment követelményekhez, ugyanakkor lehetővé tegye J2EE, .NET és egyéb platformok kezelését is. Így a rendszer hatékonyan tudja támogatni az olyan fontos IT-területeket, mint a vállalati alkalmazásintegráció, a vállalati erőforrás-tervezés, a szoftverkonfiguráció-kezelés valamint a webes szolgáltatásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés