Connect with us

technokrata

Itthon betiltott vezeték nélküli telefonkészülék

Kütyük

Itthon betiltott vezeték nélküli telefonkészülék

A Hírközlési Felügyelet Területi Hivatalának Szegedi Irodája betiltotta a Panasonic KX-TC 1713 típusú, vezeték nélküli telefont – áll a HÍF augusztusi jelentésében.

A Hírközlési Felügyelet Területi Hivatalának Szegedi Irodája 2003. június 25-én kelt határozatában megtiltotta a Panasonic KX-TC 1713 típusú, vezeték nélküli telefon forgalmazását – a határozat jogerőre emelkedését követően.

A hivatalból végzett piac-felügyeleti ellenőrzést során az Iroda megállapította, hogy a betiltott telefonkészülék nem teljesíti a 3/2001. (I.31.) MeHVM Rendelet 6.§ foglalt forgalomba hozatalra vonatkozó előírásokat. A berendezés nem rendelkezett CE jelöléssel, vizsgálata során kiderült, hogy a készülék a 905/926MHz-es frekvenciatartományban üzemel. A készülék alsó frekvenciatartománya a GSM készülékek számára kijelölt sáv, míg a felső frekvenciatartománya nem polgári célú felhasználásra kijelölt sáv.

A hírközlés zavartalansága, veszélyeztetésének megakadályozása miatt a Felügyelet a telefonkészülék értékesítését és forgalmazását megtiltotta.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle