Connect with us

technokrata

Az év végére az osztrákok több mint fele fog internetezni

Kütyük

Az év végére az osztrákok több mint fele fog internetezni

Dinamikusan fejlődik nyugati szomszédunkban az otthoni Internet-használat; elemzők az év végére azt várják, hogy a lakosság több mint fele már kisebb-nagyobb időközönként használni fogja a Világhálót.

Ausztria lakossága napjainkban hozzávetőleg 8,15 millió – ebből jelenleg már több mint 3 milliónyian interneteznek néhanapján. Az Austrian Internet Monitor nevű bécsi kutatócég felmérése szerint azonban ez még az idei év végére közel egymillióval gyarapodhat, meghaladva a 4 milliós tábort. Ezzel Ausztria lakosságának több mint a fele el tudja majd érni otthonából a Világhálót 2004 elejére. A kutatók megállapították, hogy csak az év elején több mint 200 ezer osztrák számára vált elérhetővé otthonából az Internet. Szilveszterre azonban már a lakosság 14 évesnél idősebb rétegének közel 60 százaléka fog a fenti táborba tartozni.

Fény derült arra is, hogy milyen arányban oszlik meg a szélessávú előfizetők és a modemes felhasználók aránya. Minden hetedik osztrák háztartásban ADSL-hozzáférés üzemel, ám a lakások 40 százalékában még analóg modem biztosítja a Világhálóhoz való kapcsolódást. A 14 ezer osztrák részvételével készített felmérés szerint a 14 évesnél idősebb osztrák mobiltelefon-tulajdonosok 10 százaléka telefonját is használja már internetezésre, ami 4 százalékos növekedést jelent 2002-höz képest.

A 14 évesnél idősebbek 42 százaléka állította azt, hogy naponta többször is felcsatlakozik az Internetre; minden második úgy nyilatkozott, hogy valamit már vásárolt a Világháló révén, és 45 százalékuk számolt be arról, hogy igénybe veszi az internetes bankszolgáltatásokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák