Connect with us

technokrata

Nokia 2300: a divatos telefon

Kütyük

Nokia 2300: a divatos telefon

A vidámságot és stílust képviselő Nokia 2300 – a 1100-hoz hasonlóan – az újonnan bővülő piacokat célozza.

A Nokia a hangforgalomra és üzenetküldésre, valamint szórakozásra és személyre szabhatóságra optimalizált, a várhatóan gyorsan növekvő piacokra szánt Nokia 2300 telefon bemutatásával bővítette tovább mobilkészülékeinek portfolióját. A Kínához, Indiához és Oroszországhoz hasonló újonnan bővülő piacokon élő, fiatalos, vidám embereket célzó Nokia 2300 készülék sokféle Xpress-on elő- és hátlap variációt, beépített többszólamú csengőhangokat, FM-rádiót és játékokat kínál.

A Moszkvában és Új-Delhiben egy időben bemutatott új telefon a GSM 900/1800 hálózaton működik. Szállítása a tervek szerint a Távol-Keleten 2003 utolsó negyedévében, Európában, Afrikában és a Közel-Keleten pedig 2004 első negyedévében indul.

A Nokia 2300 a hanghívásokon és szöveges üzenetküldésen túl ébresztőórával, számológéppel, FM-rádióval, három játékkal és a csoportos beszélgetések érdekében beépített kihangosító-mikrofonnal rendelkezik. A készülék dobozában található fülhallgatóval a felhasználók menet közben is kényelmesen hallgathatják a rádiót, vagy telefonálhatnak. A Nokia 2300 új, négy irányban mozgatható és Navi gombbal ellátott nyílgombja segítségével könnyűvé és gyorssá válik az üzenetek küldése és a játék. A jobb oldali gomb görgetésével a felhasználó azonnal a menüt és a választható lehetőségeket tartalmazó listákhoz juthat el, így az egyes feladatokat a teljes menüsor áttekintése nélkül is elvégezheti.

A beépített többszólamú csengőhangok választéka a legfrissebb mobiltrendet hozza el az ezen kategóriájú készülékek világába. A felhasználók vidám grafikákat is letölthetnek készülékükre.

A felhasználók telefonhívásainak figyelemmel kísérése érdekében a Nokia 2300 méri a befutó hívások időtartamát és számolja az elküldött, illetve fogadott SMS üzeneteket. A további üzenetküldési funkciók között az üzenetláncolatok küldése, a képüzenet-küldés és az SMS-csevegés található meg. A Nokia 2300 az első Nokia készülék, amely kiszűri a nem kívánatos számokról érkező érdektelen üzeneteket.

A 92 gramm tömegű Nokia 2300 4,5 óra beszélgetési időt és maximum 400 óra készenléti időt biztosít.

A Nokia 2300 szintén támogatja az AMR (Advanced Multirate, melynek megléte a szolgáltató hálózati beállításaitól függ) beszédkodeket, mely a GSM rendszer számára meghatározott negyedik beszédkodek. Az AMR az úgynevezett Enhanced Full Rate (EFR) és az úgynevezett Half Rate (HR) kodekek előnyeit egyesíti, így jobb hangminőséget biztosít, és fokozza a hálózaton egyidejűleg lebonyolítható telefonhívások számát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp