Connect with us

technokrata

Nokia 1100 – kezdőknek

Kütyük

Nokia 1100 – kezdőknek

A Nokia bemutatta az újonnan bővülő piacok fogyasztóinak szánt Nokia 1100 telefont.

Az új mobilkészülék az első ízben mobiltelefont használók számára nyújt megbízhatóságot és egyszerűséget. A Nokia 1100 telefon hang- és üzenetküldési funkciókat biztosít kedvező áron olyan rohamosan bővülő piacokon, mint Oroszország, India és Kína, valamint Európa, Afrika, a Közel- és Távol-Kelet más, gyorsan növekvő piacain.

A Moszkvában és Új-Delhiben egy időben bemutatott Nokia 1100 a GSM 900/1800 hálózaton működik, szállítása pedig a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében indul.

A Nokia 1100 telefon 93 gramm tömegű, kicsi és könnyű, oldalán csúszásgátlóval, így fogása biztonságosabb, emellett csökken a beázás és a por okozta károk kockázata is. A nagy felbontású fekete-fehér kijelző (96 x 65 pixel) és a billentyűzet kialakítása révén a telefon használata egyszerű. A felhasználók a beállítható betűméret révén, maximum 4 sor szöveggel alakíthatják át kijelzőjüket. A nagy billentyűk, a két irányban görgethető nyílgomb és a Navi gomb révén a felhasználói felületen pillanatok műve a tájékozódás.

A Nokia 1100 további szolgáltatásai: stopper, ébresztőóra, zseblámpa, vibrafunkció és két beépített játék. Az akkumulátor beszélgetési ideje 2 óra és 4 óra 30 perc között mozog, készenléti ideje pedig eléri a 400 órát.

A Nokia 1100 telefonon megtalálhatóak a szabványos funkciók is, például a prediktív szövegbevitel és a gyorstárcsázás. A levelezési listák segítségével egyszerre több címzetthez is eljuttatható az üzenet.

A felhasználók a cserélhető Xpress-on elő- és hátlapok széles választékával, csengőhangok, operátorlogók és képüzenetek sorával igazíthatják ízlésükhöz a Nokia 1100 készüléket.

A Nokia 1100 támogatja az AMR (Advanced Multirate, melynek megléte a szolgáltató hálózati beállításaitól függ) beszédkodeket, mely a GSM rendszer számára meghatározott negyedik beszédkodek. Az AMR az úgynevezett Enhanced Full Rate (EFR) és az úgynevezett Half Rate (HR) kodekek előnyeit egyesíti, így jobb hangminőséget biztosít, és fokozza a hálózaton egyidejűleg lebonyolítható telefonhívások számát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek