Connect with us

technokrata

Emelkedőben az internetes reklámbevételek

Kütyük

Emelkedőben az internetes reklámbevételek

Az Interneten való hirdetések jelentette bevételek az elmúlt két év alatt most először gyarapodtak két negyedévben egymás után.

Az Interactive Advertising Bureau (IAB) és a PricewaterhouseCoopers amerikai cégek elmondása szerint az online hirdetésekből származó bevétel az idei év első negyedében elérte az 1,69 milliárd dollárt. Ez 7 százalékos növekedés az eggyel korábbi negyedévhez és 11 százalékos bővülés az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz képest. A növekedés 2002 utolsó negyedében 9 százalékos volt az azt megelőző negyedhez viszonyítva, ami azt jelentette, hogy 2002-ben a hirdetésekből befolyó bevétel meghaladta a 6 milliárd dollárt.

A 15 legnagyobb online reklámot értékesítő cég bevonásával készített felmérés szerint az IAB tagjai az Amerikai Egyesült Államokban az internetes reklámfelület-értékesítés több mint 75 százalékát adják. A felmérés magában foglalja a weboldalakon elhelyezett reklámokból, az üzleti szolgáltatásokból és az ingyenes e-mail-szolgáltatásoknál értékesített reklámokból származó bevételeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp