Connect with us

technokrata

Magyar kéz készítette Beatles fénykép több ezer fontos áron, az Interneten

Kütyük

Magyar kéz készítette Beatles fénykép több ezer fontos áron, az Interneten

Közel negyven éve készítette egy magyar fotós azt a felvételt a Beatles együttesről, melyet most online árverésre bocsátottak.

Michael Peto, azaz Pető Mihály készítette 1965-ben azt a felvételt a még ma is népszerű együttesről, amelyet nemrég egy internetes aukció keretében kiáltottak ki. A Help! című film forgatásán lőtte el tekercsét Pető, s ennek a sorozatnak egyik darabjáért lehet most komoly összeget kifizetni. Külön érdekesség, hogy feltételezések szerint annak az évnek június 12-éjén készült a fénykép, azon a napon, amelyen II. Erzsébet brit királynő a Brit Birodalom Rendjének Tagja kitüntetést adományozta a Beatles négy tagjának. Pető akkor a The Observer című brit hetilapnak dolgozott, s már elismert fotográfusnak számított.

Maga a fénykép egyébként a skóciai Dundee Egyetem egyik elhagyatott helyiségében megtalált mappájából került elő, valamikor 2002 végén. A több száz Beatles fényképet tartalmazó mappát Pető mostohafia hagyta az oktatási intézményben – korábban ugyanis ott töltötte diákéveit.

Szeptember 26-áig, egészen pontosan aznap délig lehet megtenni a téteket a fényképre, melynek ára a website tanúsága szerint 150 fontról indult. Az utolsó licit azonban már 9999 angol fontnál jár és a még messze levő zárási határidő azt sejteti, fog még feljebb is menni. A fotó tulajdonosát a licitálás lezárását követő napon teszik közzé, az általa ajánlott összeg pedig a skót egyetem számláját fogja növelni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek