Connect with us

technokrata

Szeptembertől mobilozhatnak az irakiak is

Kütyük

Szeptembertől mobilozhatnak az irakiak is

Szeptembertől megkezdődik a mobilszolgáltatás a háború sújtotta Irakban.

Irakban a háborúig nem működött GSM szolgáltatás, s a többségében kurdok lakta Észak-Irakban is csak a török GSM szolgáltatókat igénybe véve lehetett mobiltelefont használni. Bagdadban és az iraki nagyvárosokban a drága műholdas kommunikáción alapuló szolgáltatás sem terjedt el, s a rendszer fenntartóinak komoly veszteségeket okoz majd az új belépőnek számító MCI WorldCom szolgáltatása.

Mivel befejeződtek a tornyok és átjátszóállomások telepítése, így a hírek szerint szeptember elejétől már indulhat a mobilszolgáltatás az országban. A GSM alapú rendszer már túl van a teszt üzemmódon is, ám egyelőre csak az új közigazgatás emberei és a tesztelő cégek használhatják. A tervek szerint szeptember elejétől mindenki számára hozzáférhető lesz a szolgáltatás.

A mobilos kedvű irakiaknak csupán egyszeri belépési díjat kell fizetniük, havonként pedig az előfizetési díj, és a lebeszélt percek terhelik a felhasználókat. Egyes hírek szerint az előfizetők egyelőre csak helyi hívást kezdeményezhetnek, külföldi telefonálás esetében hívókártya alkalmazása az egyetlen megoldás.

A SIM-kártya ára 65 dollár, készülékkel együtt pedig 200 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle