Connect with us

technokrata

Tovább terjed a Chello

Kütyük

Tovább terjed a Chello

Már az észak-dunántúli régió négy városában is elérhető a kábeles Internet-szolgáltatás.

A közelmúltban végzett nagyarányú, saját erőből, központi támogatás nélkül megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a UPC kábeltelevíziós hálózata ma már az észak-dunántúli régió több városában is alkalmassá vált arra, hogy azon keresztül az ismeretszerzésre, kikapcsolódásra vagy kapcsolattartásra vágyó felhasználók rendkívül gyors és kényelmes kapcsolatot teremtsenek az Internettel. A veszprémi, tatabányai, dunaújvárosi és várpalotai kábelhálózatok korszerűsítése nyomán további 70 ezerrel növekszik annak a már több mint félmillió háztartásnak a száma, amelyekben jelenleg igénybe vehető a kábeles Internet-szolgáltatás.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a tájékoztatón bejelentette: a kormányzat az eddigi támogatási és pályázati lehetőségeken túlmenően ezután is programszerűen további lépéseket tesz a szélessávú Internet-hálózatok fejlesztésének ösztönzése érdekében.

Kovács Nimród, a UPC Közép-Európai Csoportjának elnöke a bővítés kapcsán kiemelte: az Internet merőben újszerű használatát lehetővé tevő szélessávú szolgáltatás iránti egyre növekvő igényt tapasztalva a UPC az idén is még tovább folytatja kábelhálózatai korszerűsítését, hogy minél több család léphessen be a lehető legkényelmesebb módon a szórakozás, az információ és a kommunikáció új világába. A cég a társadalmi szerepvállalását pedig azzal kívánja jelezni, hogy továbbra is egyre több oktatási intézmény számára biztosítja az Internet-kapcsolatot kábelhálózatain keresztül – sok esetben ingyen.

Abból az alkalomból, hogy a régió kapuja megnyílt a szélessávú kábeles Internet előtt, a UPC Veszprémben augusztus 22-én és 23-án nyílt chello-napokat rendez, melyen a város polgárai a Városháza aulájában és a speciális chello-buszban ismerkedhetnek a szélessávú Internettel. Ezeken a napokon a cég az önkormányzattal közösen nagyszabású szabadtéri jazzfesztivált is szervez a műfaj neves hazai előadóinak részvételével, s a rendezvénysorozat keretében tartják meg a UPC által támogatott Fotex KC Veszprém–Filippos Verias ünnepi kézilabda-mérkőzést is, mely egyben Éles József búcsúmeccse.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle