Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább terjed a Chello

Kütyük

Tovább terjed a Chello

Már az észak-dunántúli régió négy városában is elérhető a kábeles Internet-szolgáltatás.

A közelmúltban végzett nagyarányú, saját erőből, központi támogatás nélkül megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a UPC kábeltelevíziós hálózata ma már az észak-dunántúli régió több városában is alkalmassá vált arra, hogy azon keresztül az ismeretszerzésre, kikapcsolódásra vagy kapcsolattartásra vágyó felhasználók rendkívül gyors és kényelmes kapcsolatot teremtsenek az Internettel. A veszprémi, tatabányai, dunaújvárosi és várpalotai kábelhálózatok korszerűsítése nyomán további 70 ezerrel növekszik annak a már több mint félmillió háztartásnak a száma, amelyekben jelenleg igénybe vehető a kábeles Internet-szolgáltatás.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a tájékoztatón bejelentette: a kormányzat az eddigi támogatási és pályázati lehetőségeken túlmenően ezután is programszerűen további lépéseket tesz a szélessávú Internet-hálózatok fejlesztésének ösztönzése érdekében.

Kovács Nimród, a UPC Közép-Európai Csoportjának elnöke a bővítés kapcsán kiemelte: az Internet merőben újszerű használatát lehetővé tevő szélessávú szolgáltatás iránti egyre növekvő igényt tapasztalva a UPC az idén is még tovább folytatja kábelhálózatai korszerűsítését, hogy minél több család léphessen be a lehető legkényelmesebb módon a szórakozás, az információ és a kommunikáció új világába. A cég a társadalmi szerepvállalását pedig azzal kívánja jelezni, hogy továbbra is egyre több oktatási intézmény számára biztosítja az Internet-kapcsolatot kábelhálózatain keresztül – sok esetben ingyen.

Abból az alkalomból, hogy a régió kapuja megnyílt a szélessávú kábeles Internet előtt, a UPC Veszprémben augusztus 22-én és 23-án nyílt chello-napokat rendez, melyen a város polgárai a Városháza aulájában és a speciális chello-buszban ismerkedhetnek a szélessávú Internettel. Ezeken a napokon a cég az önkormányzattal közösen nagyszabású szabadtéri jazzfesztivált is szervez a műfaj neves hazai előadóinak részvételével, s a rendezvénysorozat keretében tartják meg a UPC által támogatott Fotex KC Veszprém–Filippos Verias ünnepi kézilabda-mérkőzést is, mely egyben Éles József búcsúmeccse.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés