Connect with us

technokrata

A Rolling Stones zenéi is letölthetők már az Internetről

Kütyük

A Rolling Stones zenéi is letölthetők már az Internetről

Akik szerették volna a Stones zenéit letölteni, de aggódtak a jogi problémák miatt, végre megnyugodhatnak. A nagy múltú együttes kiadójának, az EMI-nak bejelentése szerint ugyanis a zenekar beleegyezett az online terjesztésbe.

Az online zenét nem lehet legyőzni – túlságosan is nagy kényelmet biztosít a folyamatosan növekvő felhasználói tábor számára. Ugyan egyes zenekarok még mindig próbálják akadályozni a fejlődést, de a többség már belátta, hogy a CD-s korszak leáldozóban van. Ezen együttesek sorába lépett be nemrég a Rolling Stones is.

A leginkább Mick Jagger énekesről ismert zenekar dalait hétfőtől, azaz mától lehet letölteni a RealNetworks-féle Rhapsody előfizetéses rendszerében. Az EMI tájékoztatása szerint a Stones tagjai eddig sem voltak az online értékesítés ellen – annak oka, hogy ez eddig miért nem történt meg, nem az együttes ellenállásában keresendő. Mivel a Rolling Stones már közel negyven éve van a zenészi pályán, felvételeinek egy jelentős része egyszerűen annyi kiadó között oszlik meg, melyektől a szükséges jogok beszerzése nem volt egyszerű feladatnak mondható. Például az ABKCO Records, a zenekar 1960-as évekbeli kiadója csak úgy egyezett bele az akkor készült dalok ˝online-osításába˝, ha azokat csak streaming formátumban lehet elérni.

A 18 albumot felölelő kollekció – mint már korábban is említettük – a mai naptól válik megvásárolhatóvá, szeptember 2-tól pedig más szolgáltatások kínálatában is megjelenik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle