Connect with us

technokrata

2005-ben indul a Vodafone ausztráliai 3G szolgáltatása

Kütyük

2005-ben indul a Vodafone ausztráliai 3G szolgáltatása

A Vodafone idén októberig, vagy legkésőbb novemberig véglegesíteni kívánja a közeljövőben Ausztráliában indítandó harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásaival kapcsolatos partneri szerződéseit – nyilatkozta Grahame Maher, a Vodafone Australia ügyvezető igazgatója.

Maher az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy cége készen áll arra, hogy az elkövetkezendő két esztendőben több száz millió dollárt költsön egy globálisan kompatibilis harmadik generációs mobil hálózat kifejlesztésére. Amennyiben minden jól megy, a Vodafone ausztrál előfizetői 2005 közepén már igénybe is vehetik a vállalat 3G szolgáltatásait.

Figyelembe véve az ausztrál piac természetét, illetve az ország földrajzi vonásait, véleményem szerint csak partneri szerződések révén lehet megfelelő hatékonysággal áttérni a harmadik generációs mobil technológiákra – mondta Maher, majd hozzátette, hogy jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy a 3G rendszerek ausztráliai üzembe helyezése pontosan mennyibe is fog kerülni a Vodafone-nak.

Maher elmondta, hogy az Ausztráliában idén áprilisban indított, 2,5G technológiai megoldásokon alapuló Vodafone Live! szolgáltatás rövid időn belül több tízezer előfizetőre tett szert, valamint utalt arra, hogy minden alapot nélkülöznek azon pletykák, melyek szerint a Vodafone az ausztrál 3G piacon eddig mintegy 3 milliárd ausztrál dollárt befektetett Hutchison Telecommunications-szel kívánna partneri szerződést kötni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle