Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Kütyük

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Redmond is beindítja fizetős zeneletöltési szolgáltatását Nyugat-Európában.

Többféle néven (MSN Music Club, Tiscali Music Club) is emlegetik azt a zeneletöltő szolgáltatást, melyet a Microsoft az online zenecéggel, az OD2-vel hozott létre. Az Apple iTunes zeneboltjához hasonlóan az online áruház magából a Microsoft médialejátszójából (is) elérhető lesz, azaz a Windows Media Player prémium szolgáltatási részéből vehető igénybe.

Az Egyesült Királyságban a mai napon, azaz csütörtökön válik elérhetővé a felhasználók számára a zeneáruház kínálata, ami jelenleg több mint 200 ezer dalhoz nyújt hozzáférést. Ezt nevezte a Microsoft és az OD2 közös nyilatkozata MSN Music Clubnak. A Tiscali Music Club névvel illetett szolgáltatás pedig ugyanezen a zenei adatbázison alapul, de a következő helyeken lesz elérhető szeptembertől: Nagy Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Belgium. Szakértők szerint ez a folyamat a főpróbája az amerikai piac előtti nyitásnak.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy egy-egy dal mennyibe kerül majd. Az ezzel foglalkozó, már működőképes szolgáltatást nyújtó európai cégeknél (például a Pressplay-nél és Musicnow-nál) jelenleg 75 penny-be vagy 99 eurocentbe kerül egy zene, ám a nyilatkozatok szerint ennél olcsóbb vásárlásra is lehetőség lesz – csak jelentkezni kell az MSN Music Club vagy a Tiscali Music Club előfizetési rendszerébe.

A konkurencia esélytelen?

Ezen szolgáltatás úttörője egyébként az Apple, amely áprilisban indította el iTunes Music Store-ját, egymilliós letöltést produkálva az első hét alatt. A lehetőség egyébként annyi embert csábított online dalvásárlásra – annak ellenére, hogy csak Mac-es környezetből lehet igénybe venni a szolgáltatást -, hogy a szkeptikus előrejelzések dacára már jóval 5 millió fölött jár az értékesített zenék száma. A nagy sikerre való tekintettel az Apple bejelentette, hogy Windows-os környezetben is meg fog jelenni az év végéig – ám több mint valószínű, hogy ezzel már elkésett.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés