Connect with us

technokrata

Kamerás mobilokba szánt újfajta LED vaku

Kütyük

Kamerás mobilokba szánt újfajta LED vaku

A Lumileds Lighting bejelentette legújabb referencia modelljét, azt a világ egyik legnagyobb fényerejű LED-jére, a Luxeon LED-re épülő vakut, melyet a gyártó elsősorban az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok piacára szán.

Egyetlen Luxeon LED 72 lumen fényt képes produkálni 2 méteres távolságig, vagyis sokkal nagyobb a fényereje, mint a hagyományos LED fényforrásoknak, ily módon pedig ideális vaku megoldást jelenthet a kamerás mobilok piacán. A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új vakuval ellátott mobiltelefonok megközelítőleg olyan fényerővel vakuznak majd, mint a hagyományos digitális fényképezőgépek.

A Lumileds Lighting szerint a Luxeon LED-re épülő újdonság nemcsak vakuként, hanem erőteljes fényt biztosító elemlámpaként is felhasználható lesz a mobil készülékek esetében. A gyártó által közölt adatok szerint a Luxeon LED fél méteren belül 142 lux, egy méteren belül 36 lux, két méteren belül pedig 9 lux világosságot képes produkálni. Összehasonlításképp, a jelenleg forgalomban lévő, LED vakus kamerás mobilok fél méteren belül maximum 30 lux világosságot képesek produkálni.

A Lumiled Lighting újdonsága nemcsak kiváló fényerejéről, hanem ezenkívül rendkívül kis helyfoglalásáról, hosszú élettartamáról, alacsony fogyasztásáról, valamint könnyű integrálhatóságáról is megismerszik. A Luxeon LED alapú eszköz ki-, illetve bekapcsolása egyébként kevesebb mint egy mikroszekundumig tart.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle