Connect with us

technokrata

Fordulat a magyarországi internetezésben

Kütyük

Fordulat a magyarországi internetezésben

Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője az információs társadalom kialakulásában történt változásokat fordulatként értékelte – ezt elsősorban az internetezők számának jelentős növekedésének tulajdonította.

Kovács Kálmán szerint 2002. márciusához és áprilisához képest hazánkban 41 százalékkal nőtt az Internet-előfizetők száma. Kovács szerint végre megkezdődött az ország fölzárkózása ezen a területen; a miniszter egyben jóslásokban is bocsátkozott a kedvező ütem fennmaradásának figyelembevételével. Kovács úgy vélekedett, hogy ha tartható marad a 40 százalékos bővülési ütem, akkor 2006-ra elérhetővé válik hazánk számára az Európai Unió mai átlagos Internet-penetrációja. Az EU jelenlegi 32 százalékos arányával szemben a hazai lakosság mindössze 8 százaléka internetezik kisebb-nagyobb rendszerességgel.

A bejelentésre egyébként a keszthelyi eMagyarország táborban került sor. A programot a szaktárca azzal a céllal hozta létre a középiskolások számára, hogy ˝a fiatalok az EU-ban is felkészültek legyenek, otthonosan mozogjanak az informatikai társadalomban, s így hozzájáruljanak Magyarország, az egész magyarság sikeréhez.˝ – mondta Kovács. Szerinte a célok közé tartozik az is, hogy a fiatalok ne csak az informatika technikai-technológiai oldalával ismerkedjenek meg, hanem az informatikai robbanás társadalmi-gazdasági hatásaival is.

2003-ban összesen hat e-tábort szerveztek, ennek keretein belül 1200 diákkal ismertethették meg a tárca elképzeléseit és az egyéb információkat. A középiskolás tanulók közül 350-en határon túli magyarok voltak. Kovács Kálmán elmondása szerint már több határon túli magyar szervezettel fölvették a kapcsolatot, hogy jövőre lehetőleg valamennyi magyarlakta területen nyílhassanak hasonló táborok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák